Forest One - grinzi, cherestea, produse din lemn, material lemnos

Cherestea

Partner Logo - Cherestea

Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Fagul (Fagus sylvatica) este renumit pentru versabilitatea sa (flexilbilitate), durabilitate si prelucrabilitate. Populand o mare parte din padurile de pe teritoriul Romaniei, fagul este una dintre cele mai populare esente de lemn tare (specii de lemn).

Climatul, terenul si solul Romaniei sunt perfect potrivite pentru cresterea fagului. Datorita texturii fine, a culorii uniforme, a prelucrarii excelente si a gamei foarte variate de finisare, fagul este cel mai cautat lemn care impune atat eleganta dar si putere si durabilitate.

Atunci cand aleg o esenta de lemn, fabricantii cauta o specie care se manevreaza cu usurinta, care nu se fisureaza sau se curbeaza in procesul de productie si care se poate finisa intr-o gama foarte variata de produse.

In ceea ce priveste clasificarea, cherestea exista 3 standarde de calitate, in functie de zona unde este produsa: standardul romanesc, standardul nord american si cel european (francez).

Standardul romanesc de cherestea:

  • Cherestea calitate China 4FC- Cea mai buna calitate care poate fi prelucrata din busteanul de fag. Piesele rezultate sunt fara noduri sau inima rosie care au un aspect uniform pe toate cele partu fete. Nu se admit defecte provenite din depozitare sau prelucrare, nici urme de mucegai sau gauri de insecte. Cheresteaua de calitate China este utilizata pentru: mobilier, ferestre, usi, schelete tapiterie, panouri pentru blaturi de mese, balustrade si trepte pentru scari, parchet si pardoseli decorationi interioare si produse de artizanat.

  • Cherestea calitate China 3FC – Admite un nod pe o singura parte a piesei sau urma de imima rosie sanatoasa care nu afecteaza aspectul si utilizarea lemnului. Este utilizata pentru: mobilier, ferestre, usi, schelete tapiterie, panouri pentru blaturi de mese, balustrade si trepte pentru scari, parchet si pardoseli decorationi interioare si produse de artizanat.

  • Cherestea calitate Orient A – Admite inima rosie sanatoasa dar nu mai mult de 30%-40% din latime. Nodurile sanatoase sub 10 mm diametru nu se iau in considerare iar peste acest diametru se accepta un singur nod sanatos la o lungime de 2 metri. Toate nodurile admise sunt nestrapungatoare si nu afecteaza durabilitatea, stabilitatea sau prelucrabilitatea lemnului. Nu se admit alte defecte cum ar fi: mucegai, gauri de insecte, defecte provenite din prelucrare sau depozitare. Cheresteaua de calitate Orient poate fi utilizata pentru: lucrari de constructii, mobilier, usi, ferestre, produse de artizanat, jucarii, parchet si pardoseli, trepte pentru scari si balustrade.

  • Cherestea calitate Orient B – Admite inima rosie sanatoasa mai mult decat clasa A. Nodurile sanatoase sub 20 mm diametru nu se iau in considerare iar peste acest diametru se accepta doua noduri sanatoase, din care unul penetrant, la o lungime de 2 metri.Nu se admit alte defecte cum ar fi: mucegai, gauri de insecte, defecte provenite din prelucrare sau depozitare. Poate fi utilizata pentru: lucrari de constructii, mobilier, usi, ferestre, produse de artizanat, jucarii, parchet si pardoseli, trepte pentru scari si balustrade

FOREST ONE SRL

str Berarilor nr 8
Mosnița Nouă, jud. Timiș, 307285

DJ592, km 6 Timișoara-Buziaș

Tel. +40 766 066 808

Orar:

Luni-Marti-Miercuri-Joi-Vineri: 08:00-16:00
Sambata: 08:00-12:00

  Telefon: 0766 066 808 UA-59823226-1